Bu konuya başlamadan önce Excel tarihleri nasıl hesaplıyor ona kısa bir şekilde değinmekte fayda var. İlk olarak Excel’de tarih aslında bir rakam olarak tanımlanır. Bu rakam 1.1.1900 tarihinden itibaren geçen gün sayısıdır. Neden bu tarih kullanılmış? Bu yıl bir artık yıl olması nedeni ile bu yıldan itibaren her 4 yıl bir artık yıl olduğundan hesaplama kolaylığı sağlamış. Ek bir bilgi daha Mac Office bu tarih yerine 1.1.1904 tarihini başlangıç olarak alır. Bunun nedeni de ilk Mac bilgisayarların 1.1.1904 tarihinden önceki tarihleri algılayamamasıydı. Neden yazdım bu bilgileri? Tarih girdiğiniz hücrenin veri formatını daha sonradan rakama veya genele çevirdiğiniz zaman gördüğünüz alakasız rakamın anlamı bu. 

Tarihler Excel’de nasıl yazılır? Normalde Gün, Ay, Yıl sıralaması ile istediğiniz tarihi aralarına .-/ gibi ayraçları kullanarak yazabilirsiniz. Örnek olarak 25/12/2016, 4-5-18 gibi ifadeler Excel tarafından tarih olarak algılanır ve  hücre formatı da tarih olarak değiştirilir.

Excel tarih formülleri içinde metin olarak girilmiş tarihlerin de kullanılmasına izin verir.  Ancak tarihlerde Türkçe’de”GG/AA/YYYY” şeklinde bir diziliş varken Amerikan İngilizce’sinde “AA/GG/YYYY” şeklinde yazılış kullanılır. Aynı şekilde metin olarak girilmiş ay isimlerine sahip tarihleri de, örnek olarak 14-Oca-2014 gibi, tarih olarak algılayacaktır.

Bu gibi durumlarda tarihler sabit değer olarak girildiğinden, dosya farklı dil ayarlarına sahip bir Excel’de açıldığında bu tarih yazılışları değişmeyecek ve girdiğiniz değerler tarih olarak algılanmayacaktır. Bu da formülün hata döndürmesine sebep olacaktır.

Tarih Girişi ve Format Örneği
Tarih Girişi ve Format Örneği

Aşağıdaki listeden tarih işlevlerinin ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. Bu işlevlerin açıklaması için buradan örnek dosyasına erişebilirsiniz. Örnek dosya içinde ufak bir makro var. 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Etiketler:
  1. Merhaba,

    Şöyle bir sorum olacak.

    EĞER(VE(BUGÜN()>”30.11.2019″;Bugün()<"01.01.2020");BUGÜN();"31.12.2019")

    Bu formül ile yapmaya çalıştığım şudur;

    Eğer "bugün aralık ayından bir gün ise bugünü yaz değilse aralık ayının son gününü yaz".

    Fakat çalıştıramadım.

    Yardımcı olmanızı rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

    • Merhaba,
      tarihleri çift tırnak içinde, “30.11.2019” gibi yazmak yerine TARİHSAYISI(“30.11.2019”) formülü ile metni tarih olacak şekle dönüştürün. Çalışacaktır.

  2. Merhaba;
    Bir sorum olacak

    proje-1 2016-SP-001 01.04.2020 x y z
    proje-2 2017-CI-002 01.06.2018 A B C
    proje-3 2017-HY-001 01.06.2019 X B A

    Şöyle bir tablom var.İstediğim Farklı otomatik bi tablo oluşturmak.A,B,C,X,Y,Z kişiler ve bulundukları dahil oldukları projeler ve tarihleri.Şimdi hangi kişi hangi projelerde var ve eğer o projenin tarihi 31-12-2020 yi geçmedi ise projeyi göster geçti ise gösterme.

    Yardımcı olur musunuz?İyi çalışmalar dilerim.

    • Merhaba,

      Tam olarak nereye neyin gelmesini istiyorsunuz? Ne kadar bir veri söz konusu? Eğer çok fazla satırdan oluşan ve birden fazla tablo var ise Power Query ile bir sonuç alınabilir ancak otomatik süzme için bir de Pivot tablo kullanmak gerekebilir. Öncelikle daha ayrıntılı bir tanım yapabilirseniz daha faydalı olabilirim.

      Saygılarımla

  3. 01.01.2020 30.06.2020 tarihleri arasında işgünü hesaplayan geri sayım sayacını yaptım. ancak 30.06.2020’de hesaplamayı durdurmak istiyorum. nasıl durdurabilirim acaba?

    • Merhaba,

      Eğer formülü ile o günkü tarih 30.06.2020 olduğunda farklı bir değer göstermesini sağlayabilirsiniz. Eğer(BUGÜN()=TARİHSAYISI(“30/06/2020″);”SAYAÇ BİTTİ”;…SAYAÇ FORMÜLÜ…) gibi

  4. Merhaba,

    Çalıştığım kurumda gelen başvuru tarihlerinin üzerine 60 günlük ve 180 günlük ayrı ayrı süreçler başlıyor. Ben de bunu excel de kontrol etmek istiyorum. Diyelim ki bir sütuna başvurunun geliş tarihi olan 10.03.2020 tarihini yazdık. Hemen yanındaki sütüna bu tarihten itibaren 60 gün sonrasından geri sayım yapacak, onun yanındaki sütüna da 180 günden geri sayım yapacak bir şey eklemek istiyorum. Formüllere baktığım zaman hep bugün formülü kullanılmış ancak benim yazacağım tarihler sürekli olarak değişkenlik gösterecek ve ben yazdığım tarihin üzerine 60 gün ekleyip bu tarihten itibaren geri saymasını istiyorum ve süre içerisinde yeşil süre bitiminde ise kırmızı ya dönen yani uyarı veren birşey olsun istiyorum. Bu mümkün mü? şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba,

      öncelikle başvuru tarihi girdiğiniz hücreye CTRL+SHIFT+; tuşlarına basarak o günkü tarihi sabit bir değer olarak girmelisiniz. Bu tarihin C2 hücresinde olduğunu var sayarsak =60-(BUGÜN()-C2) gibi bir formül ile kaç gün kaldığını saydırabilirsiniz.

      Saygılarımla,

      • Cevabınız için teşekkür ederim ancak belirttiğiniz gibi yaptığımda geri saymasını istediğim sütundaki yıl 1900 olarak geliyor. CTRL ve shift tuşlarına basılı tutarak + ve ; tuşlarına da bastığımda otomatik olarak bugünün tarihini atıyor. Bunda mı bir yanlışlık yapıyorum acaba?

        • Merhaba,
          Excel hücre biçimlendirmesini otomatik olarak Tarih şeklinde ayarlar. Hücre biçimlendirmesini rakam olarak değiştirdiğinizde formül sonucunu rakam olarak görebilirsiniz.

  5. 6.18.2020 olarak yazılmış tarihi 18.06.2020 olarak değiştirmek istiyorum. hücre biçimlenir kısmından tarihi seçip yapıyorum fakat yinede düzelmiyor.

    • Merhaba,

      Ya bilgisayar yerel ayarlarını Türkiye olarak değiştirmeniz gerek ya da hücre biçimlendirme esnasında tarih seçtiğinizde yan tarafta beliren pencerenin altında yer alan “Yerel” kısmına tıklayarak Türkiye seçmeniz gerek. Ancak windows bölge ve dil ayarlarından yaparsanız bundan sonra açacağınız tüm belgelerde tekrar tekrar ayar yapmanıza gerek kalmaz.

      • dedikleriniz zaten mevcut olan. yani yerel dil ve bölge türkçe ve türkiye.excellde hücre biçimlendir kısmında da aynı. fakat indirdiğim döküman amerikan tarihine göre ayarlı. yani 6.18.2020 olarak. ben bunu 06.18.2020 olarak değiştirmek istiyorum. her dökümanı indirdiğimde yapacağım bir ayar ile bunun 06.18.2020 olmasını istiyorum. çünkü döküman amerikan tarihine ayarlı.

        • Bu değer metin olarak mı yoksa tarih olarak mı gelmiş? eğer metin olarak yer alıyor ise SAĞDAN, SOLDAN ve PARÇAAL komutlarını kullanarak bunu istediğiniz gibi bölebilirsiniz. Veya metni sütunlara dönüştür ile önce farklı sütunlara değerleri aktarıp sonra TARİH formülü ile bu değerleri tarih değerine çevirebilirsiniz.

          • 6/23/2020 10:18:27 bu şekilde geliyor. ben bunu sadece 23.06.2020 yapmak istiyorum.

          • Rakam olarak geldiği zaman hücre biçimlendirmesini “Genel” veya “Sayı” yaptığında burada 45625,25 gibi bir rakam gözükür. Eğer rakam görüyor isen bu durumda hücre formatında sorun var demek. Hücre biçimlendirme seçeneğinden Tarih seçeneğine gelerek sol alt kısımdaki Yerel açılır kutusundan Türkiye seçtiğinde bunun düzelmesi lazım. Ya da Özel Biçimlendirme kısımına “gg.aa.yyyy ss:dd” yazmayı deneyebilirsin.
            Eğer hücre biçimlendirmesini Sayı olarak değiştirdiğinde burada bir sayı görmüyor ise bu durumda metin olarak gelmiş demektir. TARİHSAYISI işlevi ile metni tarihe çevirebilirsin.
            Bütün bunlar çalışmadı ise excelileharikalar@gmail.com adresine dosyayı yolla, inceleyeyim

  6. Merhaba, iyi günler.

    Excel sıralı senet oluşturmak istiyorum. Yani yıllık olarak yapılan sözleşmenin ay ay ödenecek aidatları için, her ayın belirli günü diyelim 20′ si.
    20 sabiti ve Eylül ayından itibaren vade hanesine 1. senette 20/09/2020, 2. senette 20/10/2020 yi aldıracak bir formül bulamadım bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Emekleriniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.

    • Merhaba,

      SERİTARİH(Başlangıç_Tarihi;Ay) işlevini EĞER işlevi ile beraber kullanabilirsiniz. Tarihleri aynı sayfada tuttuğunuzu varsayarak işlevdeki AY değerini SATIRSAY($A$2:$A2)-1 gibi bir formülle tanımlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

  7. merhaba;

    sizce çok basit bir konu olabilir, eminim.
    şunu yapmak istiyorum.
    Haziran ayına ait 50 adet alış faturasını liste yapacağım. tarihte ay ve yıl değişmeyeceği için her sefer girmek istemiyorum. ben günü yazsam kalanı excel tamamlasa. olur mu bilemedim.
    emeğinize sağlık. teşekkürler.

    • Tarihi bir hücreye yazın, örneğin B2, sonrasında aralıktaki bir hücreye değer girildiği, örneğin A3,tarihin gösterilmesi için EĞER(A3<>“”;B2;””) gibi bir formül ile tarihin gösterilmesini sağlayın.

  8. excellde bir tarih yazıp örneğin 01.07.2020 bu tarihten itibaren yandaki hücrelerin otomatik olarak 15 şer gün artmasını istiyorum,nasıl yapabilirim.

    01.07.2020- 16.07.2020- 31.07.2020- 15.08.2020 diye yanyana devam edecek, nasıl yapabilirim

    • Merhaba,
      Tarih işlevleri formülleri içinde bu işlemi yapabileceğiniz bir çok formülün açıklaması mevcuttur.
      Saygılarımla,

  9. Merhabalar;

    eğer formülünde 2 tarih kıyaslayıp sonuç kodu atmaya çalışıyorum ancak hata veriyor.
    Kullandığım formül : if(G2<U2;"Var";"yok")

    01.06.2020 – 01.07.2020 den küçükse var yaz

    yardımcı olurmusunuz

    • Merhaba,
      Eğer tarihler metin olarak girilmiş ise hata oluşur. Öncelikle tarihlerin metin olup olmadığından emin olun. Metin olarak yazılan değerler, varsayılan olarak hücre içinde sağa dayalı olarak gösterilir. Ek olarak hücre biçimlendirmesini rakam yaptığınızda tarih yerine denk gelen rakamın gösterilmesi gerek. Bunlar olmuyor ise tarih metin olarak gözüküyordur. Ya TARİHSAYISI işlevi ile metni tarihe çevirebilirsiniz.
      Saygılarımla

  10. gg/aa/yyyy olan hücremi yyyy/aa/gg olarak değiştirmek istiyorum. ancak hücre biçimlendirmede bunu göremedim.

    • Hücre Biçimlendir, İsteğe Uyarlanmış seçeneğinde Tür kısmına bu şekilde yazarsanız istediğiniz gibi görüntülenir.

  11. mrb
    tablomda gebelerin gebelik haftasını otomatik saymasını istiyorum (ilk tarihi ben belirleyeceği her bir gebe için

    • Merhaba,

      Her iki tarihin hafta kaçıncı hafta olduğun HAFTASAY işlevi ile bulup birbirlerinden çıkarabilirsiniz, ya da iki tarihi birbirinden çıkarıp çıkan değeri 7’ye böler ve AŞAĞIYUVARLA işlevi ile ne yakın tamsayıya yuvarlayabilirsiniz.

      Saygılarımla

  12. iyi günler
    bir sorum olacak; “Mar 12, 2020” bunun bir tarih olarak algılanmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılarımla

    • Merhaba,

      Önce PARÇAAL, SAĞDAN ve SOLDAN metin işlevierini kullanarak bu değeri 12.Mar.2020 şekline döndürmeniz gerek sonrasında. Sonrasında TARİHSAYISI ile bu değeri tarih rakamına çevirebilirsiniz.

      Saşygılarımla

  13. Merhaba,

    Excel Dosyamda yenileme tarihlerini gireceğim otomatik olarak mesela 31.12.2020 tarihi başlangıç yazdığımda 31.12.2021 yazacak formül var mı?
    Yardımınızı rica ederim

    • Merhaba,

      Bunun için SERİTARİH işlevini kullanabilirsiniz, SERİTARİH(Başlangıç_Tarihi,Ekleneck Ay) şeklinde yazılır. Ya da her tarihten 1 yıl sonrasını alacaksanız =TARİH(YIL(Başnagıç_Tarihi)+1,AY(Başlangıç_Tarihi),GÜN(Başlangıç_Tarihi)) şeklinde bir formül de kullanabilirsiniz.

      Saygılarımla,

  14. Merhabalar,

    Benim de bir sorum olacak. =eğer(ve(bugün()>tarih(I3);L3;M3)))) işlevini çalıştıramadım. yapmaya çalıştığım eğer bugün I3 hücresindeki tarihten büyükse L3 hücresindeki değeri yaz, değilse M3 hücresindeki değeri yaz. I3 hücresinde tarih formatında tarih var. L3 ve M3 hücreleri ise tam sayı.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler

    • Merhaba,

      Formüldeki VE ifadesini silerseniz ve sadeec EĞER ifadesini kullanırsanız sorun çözülecektir.

      Saygılarımla,

      • Merhaba,
        Aşağıdaki şekilde yazdım ama hala çok az değişken girdiniz uyarısı alıyorum
        =eğer(bugün()>tarih(I3);L3;M3)))

        • Merhaba,

          TARİH işlevi yıl , ay, gün olarak 3 tane değişken ister. Eğer I3 hücresindeki değer tarih ise bunu kullanmanıza garak yok. ek olarak formül sonundaki parantez işaretlerini de kontrol edin.

          Saygılarımla,

  15. Merhaba,

    Misafirlerin 1 günde bir (yani her gün), 2 günde 1(yani gün aşırı) veya 7 günde 1 temizlik(genel ve derin diye 2 şekilde istenebilir) istiyorlar. Bunu otomatik olarak tarihleri ve oda numaraları(temizlik türleri olarak derin ve genel şeklinde 2 kolon var .Toplamda 4 sütün var) olan bir tabloya nasıl ekletebilirim ? Manuel olarak bu tarihleri seçip ilgili kolonun tarih ile kesiştiği yere girmek çok zaman alıyor maalesef.

    • Merhaba,

      Tarihleri satırlara ve GENEL temizlik ile DERİN temizlik değerlerini ayrı sütunlara girdiğinizi varsayıyorum. Bu durumda 2 ve 4 önceki satır değerlerini kontrol etmek gerekir. Bunu bir EĞER işlevi ile yapabilirsiniz misal 4. satıra =EĞER(A2=”Genel”;”Genel”;””)
      ve derin temizlik için 6. satıra
      =EĞER(B2=”Derin”;”Derin”;””)
      gibi.
      Yok bunları aynı sütunda tutuyorum diyorsanız bu sefer iç içe daha uzun bir formül yazmanız gerekir.

      Saygılarımla,

  16. hocam merhaba;
    excel’de tarihlerin ve ödeme tutarlarının olduğu iki sütun var ben bugünün tarihinden eski olan satırları nasıl otomatik sildirebilirim
    kolay gelsin

    • Merhaba,

      Excel’de satırları otomatik olarak silmeye yarayacak bir komut yok. Makro ile yapmak lazım. veya filtre uygulayarak bu verilerin gözükmesini engelleyebilirsiniz.

      Saygılarımla,

      • merhaba;
        peki bugünden ileri vadeli en yakın ödeme satırını (tutar ve tarih olarak) getirmemin bir yolu var mı
        teşekkürler

        • Merhaba

          Aşağıdaki formül ile tarihi çekebilirsiniz.

          =MİN(İNDİS(EĞER(A1:A22>BUGÜN();A1:A22);;))

          Saygılarımla,

  17. Hocam merhaba,elimde müşterilerime ait adres telefon doğum günü olan bir liste var.Fakat listemde doğum günleri aylara göre olmasına karşın yıl bazında karışık sıralanmış.ÖR OCAK ayında doğanların tarihleri 01.01.1900,21.01.1952,13.01.1967,10.01.2000 gibi karışık sıralanmış.Ocak ayında yılları değilde gün ve ayı baz alarak sıralamayı nasıl bir formülle yaparım.01.01.1900,10.01.2000,13.01.1967,21.01.1952 gibi yardımcı olursanız sevinirim

    • Merhaba,

      Bunun için gün ve ay için ayrı iki sütun açıp GÜN ve AY formülleri ile tarihlerin ay ve gün değerlerini ayrı sütunlara alıp sonrasunda Veri–>Sırala komutuna gelerek üstte bulunan “Düzey Ekle” komutu ile ikinci bir sıralama ekleyerek AY ve GÜn sütunlarına göre sıralama yapabilirsiniz.

      Saygılarımla,

  18. selamın aleyküm arkadaşlar
    bir sevkiyat listesi yaptım veri doğrulamadan SEVK EDİLDİ – EDİLMEDİ – BEKLEMEDE GİBİ secenekler ekledim kosullu bicimlendirmeye formullu satırı komple boyatıyorum seceneklere göre lakin bir isteğim daha var sevk edildiyi sectıdımde otomatik yandaki veya herhangi bir kümede o anın tarihi ve saati gelsin istiyorum renge görede olabilir makrosuz nasıl yardımcı olursunuz iyi çalışmalar

    • Merhaba,

      Anladığım kadarı ile “Sevk Edildi” seçtiğiniz anda, o anın saati ve tarihi bir hücreye yazılacak. Bunu makrosuz yapmanızın bir yolu yok. Bugün ve Şimdi gibi işlevler unutulan işlevlerdir ve sayfa her yenilendiğinde tekrar hesaplanarak hesaplanma anındaki tarih ve saati yazarlar.

      Saygılarımla,

  19. Merhaba,
    01.01.2020 den bugüne kadar girilmiş tarihler var. Ben bu tarihlerden 01.03.2020’den 31.03.2020’e kadar yazılmış olanları görmek istiyorum. Yardımcı olursanız eğer çok sevinirim.

    • Merhaba,
      Tam olarak nerede görmek istiyorsunuz? Ayrı bir tablo olarak mı çekmek istiyorsunuz?

  20. Merhaba iyi çalışmalar
    takvim yapmak istiyorum örneğin 01.01.2021 yazınca bana birinci ayı sonuna kadar sıralı versin 2. ayı yazdığımda 2. ayı 28 veya 29 olarak yardımcı olursanız memnun olurum iyi günler

    • Merhaba,

      Ayın son gününü buylmak için SERİAY(Başlangıç_Tarihi;0) formülünü kullanabilirsiniz. Buradaki başlangıç tarihi “21/05/2020” gibi elle girilmiş bir tarih olabileceği gibi tarih içeren bir hücre adresi de olabilir. Sonrasında (Başlangıç_Tarihi-Bitiş_Tarihi+1) formülü ile aydaki toplam gün sayısını bulabilirsiniz. Sonrasında EĞER(SATIRSAY($A$1:$A1)<=Gün_Sayısı;Başlangıç_Tarihi+SATIRSAY($A$1:$A1);"") gibi bir formül ile satırlara tarih yazdırabilirsiniz. Saygılarımla,

  21. Merhaba Sinan bey,

    İki zaman dilimi arasındaki farkı, Saat ve Dakika cinsinden görmek istiyorum.

    Örneğin;

    “01.01.2021 13:00” ile “02.01.2021 14:00” tarihleri arasındaki farkı, “h25:00” cinsinden görmek istiyorum. Bunu yapabileceğim bir formül önerebilir misiniz?

    Saygılarımla

  22. Tekrar Merhaba Sinan bey,

    Size yazdıktan sonra ben problemi aşağıdaki gibi çözdüm.

    A3 = 12.01.2021 11:30:30
    B3 = 13.02.2021 14:45:12

    =BİRLEŞTİR(“h”&(ETARİHLİ(A3;B3;”D”)*24)+SAAT(B3-A3);”:”&DAKİKA(B3-A3))

    Bu çözüme sizin sayfanızdaki işlevleri ve yöntemlerinizi referans alarak ulaştım, var olun.

  23. Merhaba, excelde hücreye gün yazdığımda otomatik olarak istediğim ay ve yılı tamamlasın. Örneğin; hücreye 15 yadığımda 15/05/2021 olarak aynı hücrede otomatik gün/ay/yıl olarak tamamlanmasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

    • Merhaba,

      Aynı hücre içinde hem formül hem veri girişi olmaz. Veri girildiği an içerdeki formül silinecektir. Bunu sağlamanın en kolay yolu bir veri doğrulama aralığı kullanılmasıdır. Ya da geliştirici sekmesinden bazı kontroller eklenerek yapılabilir ancak bu işlem biraz uzun.

      Saygılarımla,

  24. Merhaba ben tarih sıralı bir tablo yapmak istiyorum ama bugunu sabit tutup otomatik gün atladığında dün ve ya bir iki gün önceden gelen tarihler otomatik silinsin ve her geçen gün güncel işaretlerle belirlediği tablo sayfada olsun yani geçen günlerin verileri otomatik silinsin istiyorum böyle bir yöntemi uygulayabilir miyiz? Teşekkürler

  25. Merhaba,

    tarihlerle ilgili sorum olacaktı. elimde 800 küsür verili bir tablodaki bütün günleri iki gün öncesine ayarlamak istiyorum. Bunu kolay bir şekilde nasıl hallederim?

    • Merhaba,

      Tarihler aslında belli bir başlangıç tarihinden geçen gün adedi olarak hesaplanır. 2 gün önceisini bulmak için tarihten 2 çıkarmanız yeterli olacaktır.

      Saygılarımla,

  26. Merhaba ,

    Musteri fatura takibinin saglamak adina 2(iki) tarih arasinda , belirledigim bir gunden gecti iste “Vade Tarihi Gecti” belirledigimiz tarihten gecmedi ise ” Vade Tarih Devam ” Gibi bir ifade kullanarak excel formulu olusturmak istiyorum . Yardimci olabilir misinz ?
    Ornek :

    Fatura Tarihi = 11.01.2022
    Vade Tarihi = 11.03.2022 Bu iki tarih arasinda bugunun tarihi ile her zaman sayabilecek guncel olmasi gereken bir formul biliyor musunuz ?

  27. MERHABA
    A HÜCRESİNE 2022 YAZDIM
    B HÜCERESİNE OCAK’ AYI YAZDIM
    C HÜCRESİNE NASIL BİR FORMÜL GİRMELİYİM Kİ A HÜCRESİNDEKİ YIL 2022 Yİ VE B HÜCRESNDEKİ OCAK AYI KULLANARAK C HÜCRESİNE 1.gün olarak TARİH ATSIN
    örnek 01.01.2022 TEŞEKKÜRLER

  28. Merhaba, benim amacım E41 hücresinde N10, N11, N12, N13 N14, N15, N16, N17, N18, N19, N20, N21 hücrelerine kayıtlı sabit veriyi zamanı geldiğinde otomatik göstermektir. 02.01.2022 tarihinde N10 daki veri, 02.02.2022 için N11, 02.03.2022 İÇİN N12şeklinde her ayın 2’sinde bu değerler E41 de otomatik görünecek. Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Merhaba,

      AY işlevini kullanarak tarihlerin aylarını rakam olarak elde edebilirsiniz. Buna 10 ekleyerek bir rakam ve bu rakamı da “N” harfi ile birleştirerek bir hücre adresi elde edersiniz. DOLAYLI işlevi ile de o hücredeki değeri gösterebilirsiniz.

      Saygılarımla

Leave a Reply